Πρόσλάβε τον καλύτερο σεφ ζαχαροπλαστικής σε Παπάγου
Σνέζανα Γιοβάνοβιτς 'Cake Deco'
Επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής
Cake Deco
Επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής
K.D. Kyrmizas Farm Hellas M. Επε
Επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής
Fine Mess Smokehouse
Επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής
Νικόλαος Αϊβαζιδης
Επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής
Μελιγλυκο
Επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής
Παπαβασιλειου Α Ζαχαρακης Π Οε
Επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής
Mariz
Επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής
Ολυμπιαδα
Επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής
Εκπαίδευση και μελέτες για να γίνει κάποιος ζαχαροπλάστης
Η επαγγελματική σταδιοδρομία του ζαχαροπλάστη απαιτεί περισσότερη επίσημη κατάρτιση σε μια σχολή μαγειρικής για να αποκτηθούν τα βασικά προσόντα. Στη Γαλλία, υπάρχουν αρκετά προγράμματα κατάρτισης όπως το CAP ζαχαροπλαστικής, το BEP τροφίμων επιλογή ζαχαροπλαστική, χρωματιστής σοκολατιέρας και καραμελοποιός, ακολουθούμενα από το BAC pro αρτοποιός-ζαχαροπλάστης. Είναι επίσης δυνατή η συμμετοχή σε επιπλέον προγράμματα εκπαίδευσης όπως η συμπληρωματική αναφορά (MC) ζαχαροπλαστική-αρτοποιία, η MC ζαχαροπλαστική γλυκερία σοκολατοποιία εξειδικευμένα ζαχαρωτά, η BTM ζαχαροπλάστης καραμελοποιός παγωτοποιός εξυπηρετητής και το brevet de maîtrise (BM) ζαχαροπλάστης καραμελοποιός παγωτοποιός εξυπηρετητής. Ένας ζαχαροπλάστης πρέπει να κατέχει κουλιναρικές τεχνικές και να έχει καλή αίσθηση προγραμματισμού και προετοιμασίας συστατικών. Αυτό το επάγγελμα απαιτεί ωριμότητα και πειθαρχία για τη διασφάλιση καλής απόδοσης. Οι ικανότητες οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου είναι επίσης πολύτιμες για τη δουλειά. Πρέπει επίσης να έχουν καλλιτεχνική ικανότητα και δημιουργικότητα για να παράγουν ζαχαρωτά και επιδόρπια.
Το πεδίο επέμβασης ενός ζαχαροπλάστη.
Ο ζαχαροπλάστης μπορεί να δημιουργήσει και να προετοιμάσει όλα τα είδη αρτοσκευασμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών του. Είναι σε θέση να προετοιμάσει, οργανώσει και να διατάξει τα υλικά για τη χρήση στην κουζίνα. Οι ζαχαροπλάστες μπορούν να φτιάξουν πίτες, κουφέτα, σοκολάτες, μπισκότα και κέικ. Είναι επίσης σε θέση να δημιουργήσουν παγωτά, κρέμες και ψωμί. Επιπλέον, μπορούν να φτιάξουν επιδόρπια. Ο ζαχαροπλάστης φέρει την ευθύνη να ψήσει κάποια από τα πιο νόστιμα και οπτικά ελκυστικά επιδόρπια. Είναι σε θέση να σχεδιάσει, να δημιουργήσει και να διακοσμήσει μια μεγάλη ποικιλία από αρτοσκευάσματα.
Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν ζαχαροπλάστη;
Ο ζαχαροπλάστης είναι ειδικός στην παραγωγή γλυκισμάτων, επιδορπίων, αρτοποιημάτων και άλλων ειδών αρτοποιίας. Είναι σε θέση να δημιουργήσει πραγματικά αριστουργήματα κατά τη διάρκεια των παραστάσεών του. Γνωρίζει πώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών του. Εκτός αυτού, ο ζαχαροπλάστης είναι ειδικός στη δημιουργία πολυστρωματικών διακοσμημένων κέικ που δεν μπορούν να αγοραστούν στα ράφια των αρτοποιείων. Ποιος είναι ο κλάδος δραστηριότητας του ζαχαροπλάστη; Ένας ζαχαροπλάστης μπορεί να εργάζεται σε ένα εστιατόριο ή σε μια εταιρεία κέιτερινγκ. Μπορεί να είναι απασχολημένος σε μια βιοτεχνία (εργοστάσιο σοκολάτας, ζαχαροπλαστείο, κατάστημα γλυκών, κλπ.). Επίσης, μπορεί να εργάζεται με άλλους επιχειρηματίες υπό την καθοδήγηση ενός διευθυντή εταιρείας. Μπορεί επίσης να εργάζεται σε μια αρτοποιία και να ανήκει σε μια ομάδα αρτοποιών.
Πότε να καλέσετε έναν ζαχαροπλάστη;
Ένας ζαχαροπλάστης πρέπει να προσληφθεί για να εξασφαλιστεί η επιτυχία μιας τελετής ή δεξίωσης (γενέθλια, βάπτιση, γάμος, θεματικό πάρτι κλπ.). Μπορεί να φτιάξει κέικ, μπουφέδες δεξίωσης και επιδόρπια για οποιοδήποτε είδος εκδήλωσης.
Πώς να βρείτε έναν ζαχαροπλάστη;
Η επιλογή του σωστού ζαχαροπλάστη στο Παπάγου είναι συχνά δύσκολη. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της StarOfService. Απλώς επιλέξτε τον κατάλληλο επαγγελματία και ακολουθήστε τα βήματα που υποδεικνύονται.
Πόσο χρεώνει ένας ζαχαροπλάστης για τα γλυκά του;
Η τιμή ενός σερβιρίσματος από αρτοσκευάσματα διαφέρει ανάμεσα σε €15 και €50. Οι δαπάνες βασίζονται στον αριθμό των ατόμων που θα εξυπηρετηθούν, τον αριθμό των επιπέδων της τούρτας, τη γεύση και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και την απόσταση παράδοσης. Πόσο κοστίζει ένα κομμάτι τούρτας; Η τιμή των εξατομικευμένων τούρτων εξαρτάται από τον αριθμό των κομματιών, επιπέδων και την πολυπλοκότητα των διακοσμητικών στοιχείων. Για το μοντελισμό, ο κόστος είναι ανάμεσα σε €10 και €30. Για την επιλογή των επιπέδων, ο κόστος είναι ανάμεσα σε €100 και €150 ανάλογα με την επιθυμητή διάμετρο. Συνήθως, η τιμή ενός κομματιού τούρτας είναι περίπου 4 €. Πόσο κοστίζει μια τούρτα με φράουλες; Η τιμή μιας τούρτας με φράουλες είναι περίπου 4 € ανά άτομο, με ένα κομμάτι να περιέχει περίπου 0,120 γραμμάρια φράουλα. Αυτό το κόστος μειώνεται ανάλογα με το μέγεθος της τούρτας. Για 3 μέρη, η τιμή είναι 38,80 €. Για 6 μέρη η τιμή είναι 37,60 € και για 10 μέρη η τιμή είναι 36,80 €.
Πώς να επιλέξετε έναν ζαχαροπλάστη;
- Ο ζαχαροπλάστης θα πρέπει να έχει γνώση των κουλιναρικών τεχνών και τουλάχιστον ένα πιστοποιητικό από κάποιο κουλιναρικό ίδρυμα. - Ο ζαχαροπλάστης θα πρέπει να προσφέρει δείγματα πριν την παραγγελία, ώστε οι πελάτες να δοκιμάσουν δείγματα. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα συστατικά και τη γεύση των κέικ. - Είναι σημαντικό να ξέρετε τα έξοδα του ζαχαροπλάστη. Ορισμένοι αρτοποιοί χρεώνουν για την παράδοση και τη δοκιμή.
Ερωτήσεις που να ρωτήσετε έναν ζαχαροπλάστη κατά την πρώτη επαφή
- Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για την εμπειρία σας;
- Πώς διασφαλίζετε ότι η παρουσίαση των κέικ σας είναι όμορφη και εντυπωσιακή;
- Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και ο τρόπος με τον οποίο παρασκευάζετε τα επιδόρπια;
- Ποιά είναι η τιμή της υπηρεσίας σας για τα κέικ; Περιλαμβάνεται η παράδοση στην τιμή αυτή;